Pobrskajte za svojimi spomini na 1991 in jih delite z drugimi

 Pobrskajte za svojimi spomini na 1991 in jih delite z drugimi

Republika Slovenija v letu 2021 obeležuje 30-letnico samostojnosti.

V Parku vojaške zgodovine ob tem pomembnem jubileju pripravljajo posodobitev nosilne muzejske razstave Pot v samostojnost, ki bo nadgrajena z dragocenimi novimi pridobitvami ter številnimi tematskimi in vsebinskimi dopolnitvami.

Takole pravijo: “Ohranjanje spomina na osamosvojitveno dogajanje in posebej na vojno ’91 je v Parku vojaške zgodovine glavno muzejsko poslanstvo, saj se je ravno iz nekdanje pivške vojašnice, v kateri danes domuje Park, 26. junija 1991 začela agresija jugoslovanske armade na pravkar samostojno Republiko Slovenijo.

Prelomno obdobje slovenskega osamosvajanja bi radi v muzejskem prikazu predstavili čim bolj celovito, zato vas vljudno vabimo k sodelovanju. Prosimo vas, da pobrskate po svojih arhivih in z nami delite zanimive fotografije, zgodbe in druge dokumente iz tega obdobja, na katere boste naleteli pri raziskovanju. Veseli bi bili predvsem gradiva, ki se navezuje na 80. leta prejšnjega stoletja, naborništvo oz. služenje obveznega vojaškega roka v JLA ter dogodke v času osamosvajanja Slovenije in osamosvojitvene vojne.

Posredovani prispevki nam bodo v veliko pomoč pri dopolnitvi razstave. Za kakršno koli pomoč se vam že vnaprej iskreno zahvaljujemo.

Prosimo, da nam prispevke pošljete na naslov:

Park vojaške zgodovine, Kolodvorska cesta 51, 6257 Pivka  ali po e-pošti na: info@parkvojaskezgodovine.si.

Za dodatne informacije smo na voljo na tel. št. 031 775 002.”

Deli z ostalimi

Urednistvo

Sorodni članki